Néhány recept, melyeket saját szakácsa, Peter Chaplin fejlesztett ki speciálisan Madonna számára, hogy a turnék alatt megőrizze jó erőnlétét.
Fitness tészta
Vegyünk egy zacskóval a kedvenc száraztésztánkból. Legjobb a közönséges, 300 grammos adag. Készítsük el a csomagon lévő használati utasítás szerint. Vigyázzunk, nehogy kihűljön, amíg a zöldséget csináljuk.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel négy evőkanál étolajat. Adjunk hozzá kb. fél kiló gyufaszálnyi darabokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, zellert, paprikát). Aztán pirítsunk két percig négy kávéskanál zúzott fokhagymát meg egy kávéskanál frissen őrölt borsot és 15 dkg nem sózott kesudiót. Majd négy evőkanál szójaszószt öntsünk fel 2 dl vízzel. Öntsük rá a zöldségre, és az egészet keverjük össze a tésztával. Metélőhagymával vagy sárgarépaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Sárgabarack Aerobic-Curry
Evőkan álnyi olajat öntsünk egy nagy serpenyőbe, és pirítsunk apróra vágott vöröshagymát. Adjunk hozzá egy felszeletelt sárgarépát, és egy apróra vágott paszternákot. Öntsünk hozzá 1/2 kávéskanálnyi curryport és az egészet pároljuk 1 percen át. Használhatjuk ehelyett Madonna kedvenc fűszerkeverékét: csipetnyi citromfű, chili, koriander, barna és sárga mustármag, kömény és gyömbér.
Adjunk mindehhez 2 db nagy, szeletekre vágott paradicsomot, néhány gyufaszál vékonyságúra vágott gyömbérszeletet és 4 dl sárgabaracklevet. Az egész keveréket 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgabarackokat és ismét 10 percig főzzük. Kevés kukoricakeményítőt öntsünk fel vízzel és adjuk hozzá, hogy az egész sűrűbb legyen. Díszítésként friss koriandert, citromszeletet és currypépben főtt tofukockákat adjunk hozzá.
Atlétaeledel
Keverjünk össze 15 dkg napraforgó- és tökmagot 70 gramm nem sózott földimogyoróval. Pirítsuk 15 percig 120 °C-os sütőben. Vegyük ki, keverjük újra össze, és rakuk vissza még 10 percre. Ezután vegyük ki, majd adjunk hozzá kevés szójaszószt és tegyük félre.
Főzzünk meg egy nagy szem burgonyát, szárítsuk meg és tegyük félre. Nagy fazékban tegyünk fel 30 dkg csőtésztát főnni. Főzzük tíz percig. Ezután hevítsünk fel egy evőkanálnyi olajat egy kis serpenyőben, és 3-4 perc alatt süssük át a burgonyát. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi paradicsompépet és két evőkanál zöldséglevest.
Szűrjük le a tésztát, majd öntsünk rá egy evőkanál olajat és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a főtt burgonyát, alaposan keverjük össze. Szórjuk meg dióval és a magokkal. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
|